Nova.rs: Kako preboljeti Rezoluciju o Srebrenici za 24 sata (FOTO)

Regija 24. maj 202415:32 0 komentara
Instagram/Miloš Vučević

Jučer su se ministri u Vladi Srbije ogrnuli zastavama i zabrinuto posmatrali usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, a danas - totalni preokret. Umjesto zabrinutih faca i sumornih lica jer je "srpska stvar" propala u Njujorku, vidjeli smo ministre koji se smiju, iz Trsta poručuju da smo pobijedili u SAD-u, a u znak pobjede raširili su i zastavu. Velika je enigma šta se to promijenilo u stavu i raspoloženju ministara, ali i to šta ova vlast misli o Rezoluciji - jesu li to pobijedili ili ne?

U Trstu se održava poslovni forum Italija-Srbija na kojem delegaciju Srbije predvodi premijer Miloš Vučević, a ministar trgovine Tomislav Momirović naveo je na svom Instagram profilu da je taj događaj uslijedio „dan nakon velike pobjede predsjednika Vučića u Njujorku“.

„Dan nakon velike pobjede predsjednika Vučića u Njujorku, ponosno ovdje u Trstu na Poslovnom forumu borimo se za nove investicije i bolje šanse za našu privredu na italijanskom tržištu“, naveo je Momirović na Instagramu.

Momiroviću su društvo pravili i drugi ministri poput Irene Vujović, Dubravke Đedović, Gorana Vesića i Aleksandra Martinovića i svi su imali jednu zajedničku stvar – kez „od uha do uha“, prenosi Nova.rs.

Instagram/Miloš Vučević

S osmjehom na licu “pozdravili su pobjedu Srbije”, iako su jučer pričali skroz drugačiju priču.

Sličan postavka ministara, samo obogaćena i ostalim članovima Vlade Srbije na čelu sa Milošem Vučević pratila je iz Beograda sjednicu Generalne skupštine UN-a na kojoj je usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

Tada su svi bili ogrnuti zastavama, sa zabrinutim facama, što predstavlja kopernikanski obrt u odnosu na današnje izlive oduševljenja i sreće.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!