KoSSev: U Prizrenu izvršena prva zamjena srpskih za registarske tablice RKS

Regija 01. sep 202222:37 1 komentar
N1

Na dan kada je započeta primjena dogovora o neizdavanju ulazno-izlaznih dokumenata, odnosno, počeo teći dvomjesečni rok za preregistraciju vozila sa tablicama gradova na Kosovu na oznake RKS, kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da je izvršen prvi takav slučaj.

Uz još jednu naznaku da je u prepodnevnim satima danas, u svim Centrima za registraciju vozila na Kosovu započet proces preregistracije, iz kosovsog MUP-a precizirali su da je prva zamjena, kako kažu, “nelegalnih registarskih oznaka“ na RKS tablice izvršena u općini Prizren, prenosi KoSSev.

“Centri su bili otvoreni u svim općinama da zainteresovani građani dobiju potrebne informacije i prvog dana u Centru za registraciju vozila u Prizrenu je izvršena prva zamjena registarskih tablica RKS tablicama“, naveli su u saopćenju.

Ponovili su isto ono što i Kurti u svom obraćanju na srpskom, da će građani biti oslobođeni taksi i ostalih obaveza, te ih iz kosovskog MUP-a još jednom pozivaju da “takvu priliku iskoriste“.

S druge strane, stižu navodi da Srbi nisu zainteresovani za registraciju. Tako je gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Milan Radojević kazao da se niko od Srba nije pojavio u Centrima za preregistraciju vozila.

“Odgovor Prištini i Albinu Kurtiju Srbi su dali danas samim tim što se, prema podacima koje imam, niko nije pojavio u registracionim centrima da se raspita ili da podnese zahtjev za preregistraciju. Tako da mislim da je to jasan odgovor i signal i institucijama u Prištini i Albinu Kurtiju šta Srbi o tome misle“, rekao je gradonačelnik Sjeverne Mitrovice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare