Potraga za Dankom Ilić: Policija pretresala kuće i zgrade, ekipe locirane i kod divlje deponije te u susjednom naselju (VIDEO)

Regija 02. apr 202417:45 0 komentara

Policija MUP-a Srbije danas je u Banjskom Polju pretresala kuće i stanove u stambenim zgrada u potrazi za nestalom djevojčicom Dankom Ilić. Pretraživali su i dvorišta i objekte koji izgledaju napušteno, a potragu su proširili i na susjedno naselje. Kako javlja repoterka N1 Vanja Đurić, ekipe su ponovo bile i na divljoj deponiji.

“Rekli su nam da je plan da prečešljaju cijelo naselje i budu sigurni ima li neki trag i utvrde da je neko nije sakrio u neku od ovih kuća. Ova lokacije je nekoliko stotina metara udaljena od kuće ispred koje je djevojčica posljednji put viđena. Pretraživanje kuća, stanova i zgrada trajalo je pet sati. Nisu ništa saopštavali, samo su govorili da im je plan da pregledaju sve i da kontinuirano tragaju za djevojčicom i da se potraga za njom vrši u nekoliko smjerova”, rekla je Đurić.

Jedna ekipa je danas bila i kod divlje deponije koja je jučer pretražena kao i u naselju pored deponije.

Mještani su šokirani svime što se dogodilo jer neki od njih su se i preselili u ovo mjesto upravo kako bi njihova djeca imala bolje djetinjstvo.

“Ovo niko nije očekivao da se u ovom naselju može nešto tako desiti. Doselili smo se prije četiri godine baš zbog djece da rastu u normalnoj sredini”, rekao je otac koji živi tu.

Jedna baka poručila je kako svi trebaju biti na oprezu.

“Ko zna šta se dogodilo, možda organizovan akrađa ili nešto drugo. Treba paziti i biti pored djeteta stalno”, kazala je za N1.

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić ušla je u osmi dan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!