Protesti u više gradova Srbije: Sukobili se policija i aktivisti u Novom Sadu

Regija 27. nov 202115:33 > 15:48
N1

Ekološki aktivisti okupili su se u Beogradu kako bi, kako su ranije i najavili, blokirali saobraćaj na sat vremena na mostu Gazela zbog donesenih zakona o referendumu i eksproprijaciji. Protesti su i u Novom Sadu, Preljini, kod Kragujevca i drugim mjestima. U Novom Sadu došlo je do sukoba policije i aktivista zbog čega je uhapšeno više osoba.

Sukob je izbio kada je policija pokušala da pomjeri demonstrante na jednu stranu mosta Duga, kako bi napravila prolaz automobilima – da prođu most.

Prilikom dolaska aktivista do mosta, nije bilo pripadnika policije da ih zaustavi, u više džipova su pojavili tek kad su oni došli na most. Onda su stvorena dva kordona, jedan je prišao demonstrantima iz pravca Petrovaradina. Jedna blokada je napravljena u centru grada, jedna na ovom na mostu u Novom Sadu, javlja reporterka N1.

N1
Beograd (Foto: N1)
Novi Sad (Foto: N1)
Novi Sad (Foto: N1)
Novi Sad (Foto: N1)
Novi Sad (Foto: N1)
Novi Sad (Foto: N1)
Novi Sad (Foto: N1)
Novi Sad (Foto: N1)
Novi Sad (Foto: N1)
Novi Sad (Foto: N1)

Aktivista Brajan Brković izjavio je za N1 da je sedam ili osam aktivista privedeno u Novom Sadu na protestu prilikom sukoba tokom blokade mosta Duga, među kojima je i jedan od organizatora protesta Miran Pogačar, kao i da je načelnik novosadske policije dao naređenje da se ovaj protest „razbije“.

Građani viču „Izdaja, izdaja“, skandiraju protiv predsjednika države Aleksandra Vučića, uzvikuju „Srbija nije na prodaju“.

Tu su aktivisti brojnih novosadskih organizacija i veliki broj građana, veliki broj mladih ljudi, navodi reporterka N1.

Protesti su i na više lokacija u Beogradu. Policija u opremi za demonstracije ih je blokirala, deo aktivista nalazio se u Ulici kneza Miloša, a dio je blokirao saobraćaj kod Sava centra. Aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je građane u 18h ispred Skupštine u Beogradu.

 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare