Turska zabrinuta zbog odnosa prema sportskim klubovima iz Novog Pazara

Regija 15. okt 202107:361 komentar
Izvor: RK Novi Pazar

Ministarstvo spoljnih poslova Turske saopštilo je da je zabrinuto zbog, kako su naveli, nedavnih rasističkih odnosa prema timovima iz Novog Pazara tokom njihovih utakmica, što je u suprotnosti sa sportskim duhom, prenosi radio Sto plus.

U saopštenju portparola ministarstva, nekadašnjeg ambasadora Turske u Srbiji Tanžu Bilgiča, navodi se da su sa žaljenjem primili vijest da je Rukometni klub Novi Pazar istupio iz Arkus lige zbog toga što niko nije procesuiran zbog “rasističkih slogana i plakata sa likom ratnih zločinaca koje su isticali navijači Crvene zvezde”.

Vezane vijesti

“Ti slogani vrijeđaju ne samo našu bošnjačku braću i sestre, već i sjećanje na našu zajedničku historiju sa ovim regionom. Smatramo da bi sport trebalo da bude instrument za učvršćivanje mira i prijateljstva među zajednicama i vjerujemo da će odgovorni za taj incident biti što prije kažnjeni”, saopštilo je sinoć Ministarstvo spoljnih poslova Turske.

Tim povodom, dodaje se u saopštenju, ministarstvo podvlači da je privođenje ratnih zločinaca pravdi važno za postizanje pomirenja u regionu i sprečavanje sličnih zločina.

Rukometni klub Novi Pazar istupio je iz Arkus lige Srbije zbog dešavanja na utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu, kada su na nacionalnoj osnovi vrijeđani od strane navijača domaće ekipe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar