Vučić: Nikada se nisam vidio sa Belivukom, spreman sam i javno na poligraf

Regija 22. jul 202114:164 komentara
Aleksandar Vučić
Izvor: Aleksandar Vučić (TANJUG/ RADE PRELIC)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je da se ikada vidio, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i da je spreman da o tome govori pred svim nadležnim organima ili čak i javno da se podvrgne poligrafu.

„Spreman sam da ponudim da, ukoliko se dokaže da sam se vidio sa njima, ne samo da se sklonim sa ovog mjesta nego da doživotno budem iza rešetaka i da platim sebi svaki dan u zatvoru“, rekao je Vučić.

On je rekao da je ponosan što su pripadnici tog kriminalnog klana izabrali baš njega za najvećeg protivnika i najavio da će u narednih 48 sati javnosti ponuditi dokaze koje će baciti novo svjetlo na sve te optužbe i koji će ukazati i na političke veze kriminalaca.

Vučić je rekao da je u toj izjavi Belivuk rekao da nikoga nije ubio, iako postoje ubjedljivi dokazi da to nije tačno, i da je to razlog zbog kojeg je odlučio da lansira priču o navodnoj povezanosti sa političkim vrhom Srbije.

„Kada kriminalci vide da dokazi stižu, reaguju ovako i na ovaj način, da bi dobili političku podršku. Kao što su je već dobili od nekih medija koji su u suvlasnštvu nekih političara. Ja očekujem da Belivuk sada bude i kandidat za predsjednika a ovaj drugi, Marko mesar, da bude kandidat za premijera, jer su ih zadužili“, rekao je on.

Vučić je ocijenio da tu priču nisu smislili pripadnici kriminalnog klana Veljka Belivuka, već da im je te poruke i instrukcije prenosio „mafijaški konsiljere“, osoba koju je pomenuo u više navrata ali je nije imenovao.

On je rekao da će u narednim danima iznijeti više detalja o navodnim vezama tog „mafijaškog konsiljerea“ i kriminalaca.

Prema njegovim riječima, kampanja protiv njega počela je upravo kada je upitao kako je moglo da dođe do kontaminacije dokaza o ubistvu u jednom ranijem slučaju u koji je Belivuk bio umiješan.

„Ali ja neću da plaćam reket. Pobijedićemo ubice i koljače i sve njihove pomagače. I političke i medijske i sve druge. Nijednog sekunda se neću povući, tući ću se dok sam živ. Oni imaju pravo i da lažu, ali neće više imati pravo nikoga da ubiju“, rekao je on.

Podsjetimo, KRIK je objavio transkript Belivukovog saslušanja u tužilaštvu prije dvije nedjelje kad je, kako se navodi, govorio o svom navodnom odnosu sa Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Čim neko prizna Kosovo, krećemo u kampanju povlačenja priznanja

Vučić je, takođe. izjavio da „ukoliko bilo ko donese odluku o priznanju Kosova kao nezavisnog, istog trenutka krećemo u kampanju povlačenja priznanja“.

„Veoma poštujem turskog predsjednika Ergodana i želimo najbolje odnose s Tuskom, ali imamo svoju zemlju i interese i u skladu sa njima ćemo se ponašati“, rekao je Vučić povodom izjave turskog predsjednika da će raditi na priznavanju nezavisnosti Kosova.

Vučić je tokom posjete Kragujevcu podsjetio na obavezu Srbije i Kosova da ne vode kampanje za priznavanje, odnosno za povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.

Najavio da će 28. i 29, jula u Skoplju razgovarati s premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije i naveo da „mnogo radimo i vjerujem u ekonomski napredak naše i njihovih zemalja“.

„Radili smo na tri dokumenta koja ćemo potpisati u Skoplju – o trgovini, radnim dozvolama i međusobnoj podršci u slučaju katastrofalnih situacija, kao što su požari, poplave“, rekao je Vučić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar