BiH i regija se oprašta od Saše Petrovića: “Čaki odmori se, zaslužio si…”

Showbiz 27. jan 202323:51
N1

Bh. javnost, ali i cijela regija, oprašta se od bh. glumca Aleksandra Saše Petrovića koji je preminuo danas. Svi su šokirani s obzirom da je imao 61 godinu. Pamte ga po brojnim ulogama od filma "Teško je biti fin", preko "Vratit će se rode" do Čakija iz filmova o Lepoj Breni "Hajde da se volimo".

“Umro je Saša Petrović poznatiji kao Stjepan Mrvica iz Lud, zbunjen, normalan… Laka ti zemlja glumčino. Hvala ti za svaki momenat koji je nasmijao mnoge Balkance”, napisali su fanovi lika “Čombe” iz ove serije.

Pjevač narodne muzike Ado Gegaj kazao je kako je Petrović bio čovjek koji je imao dar da nasmije sve u svakom trenutku.

“Napustila nas je jedna ljudska gromada i glumčina! Imam toliko lijepih uspomena na ovog čovjeka. Imao je dar da te nasmije u svakom trenutku. Ostavio je iza sebe neizbrisiv trag! Zadnji put smo dugo sjedili kada je vodio jedan koncert u Tuzli na kojem sam nastupao. Bio je mnogo skroman i duhovit čovjek. Čovjek iz naroda. Hvala ti za sve! Falit ćeš nam!”, napisao je Gegaj.

“Čaki odmori se, zaslužio si… Legende žive vječno!”, “Ode moj Čaki. Legenda mog djetinjstva. Legendarni glumac. A pre svega veliki čovek….”, “Ode na neko bolje mjesto još jedan glumac mog omiljenog ex yu filma…” – samo su neke od poruka fanova.

Poruke završavaju s jednom rečenicom: “Počivaj u miru, legendo”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar