Ispovijest glumca kultne serije “Prijatelji”: Uzimao sam 55 Vicodina dnevno

Showbiz 07. dec 202216:51
Izvor: Shutterstock

Matthew Perry, zvijezda omiljene serije ''Prijatelji'' otkrio je da se cijeli život bori s drogom i alkoholom te dodao da zbog toga ne može pogledati niti jednu epizodu kultne serije.

Matthewa Perrya proslavila je uloga Chandlera Binga u seriji “Prijatelji”. Glumac je nedavno u svojoj ispovijesti otkrio koje sve probleme ovisnosti je imao. Oni su jedan od glavnih razloga zašto danas ne želi gledati popularnu američku seriju.

“Nisam gledao seriju jer bih sebi samo ponavljao ‘alkohol, opijati, kokain’. Mogao bih za svaku sezonu reći šta sam tada koristio po tome kako izgledam i zato ne želim da gledam. To je sve što bih vidio”, rekao je on.

Droga je ugrozila njegovo zdravlje do te mjere da nije mogao funkcionirati sam.

“U jednom trenutku sam se toliko tresao da sam, ako sam htio da se pomjerim od police sa knjigama do stola, morao da učinim to tako što bih se oslanjao na nešto. Otišlo je predaleko”, rekao je on, pa nastavio:

“Znate, ono zbog čega se uvijek rasplačem jeste činjenica da ovo nije pošteno. Nije pošteno što sam morao prolaziti kroz ovu bolest dok ostatak ekipe nije. Oni su dobili sve što i ja, ali sam se ja morao boriti protiv ove bolesti i to još uvijek činim”, zaključio je on.

Ljekari su mu davali dva posto šanse za život, a u jednom trenutku je uzimao 55 Vicodina dnevno i pao je na 58 kilograma, ali ipak nije znao kako prestati.

Matthew je ranije javno priznao kako se zbog posljedica teških ovisnosti uopće ne sjeća nekih dijelova sa seta serije koja mu je donijela svjetsku slavu, a u kojoj je glumio deset godina. Bio je ovisan o lijeku Vicodin, a počeo ga je uzimati zbog nesreće koju je doživio vozeći skuter na vodi. Uspješno mu je smanjivao bolove, no s vremenom nije mogao provesti nijedan dan bez tablete.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar