Josipa Lisac obilježava 50 godina svog kultnog albuma

Showbiz 15. nov 202216:17 0 komentara
Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Velika muzička umjetnica, Josipa Lisac, 2023. godinu obilježit će proslavom 50 godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi", ključnog momenta njezine diskografske historije.

Prvi koncert posvećen ovom izdanju dogodit će se 21. februara 2023. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a u pripremi je i remasterirano vinilno reizdanje.

Pjesme s “Dnevnika”, poput “O jednoj mladosti”, “Sreća” ili “Ležaj od suza” već dugi niz godina su standardni dio Josipinog koncertnog repertoara, međutim u 2023. još njih će se vratiti na setu listu, uz naravno sve ostale hitove karijere.

Koncertno Josipa i njezin bend obići će nekolicinu najvećih gradova naše regije, a sve će početi u Zagrebu. Croatia Records će povodom pola stoljeća albuma dobitnika Porina za antologijsko ostvarenje hrvatske muzike objaviti ekskluzivno limitirano izdanje, “half speed mastered” vinil koji je masterirao Miles Showell u Abbey Road Studios.

Posebnost ovog vinila bit će i arhivski novinski isječci o albumu objavljeni 1973. godine, a uz ploču svaki će kupac dobiti i download kod s mp3 verzijom albuma.

Inžinjer zvuka Miles Showell jedan je od najpriznatijih stručnjaka za mastering koji je radio na brojim izdanjima izvođača kao što su The Rolling Stones, The Beatles, Phil Collins, George Michael, Ed Sheeran i mnogi drugi. Ulaznice za koncert u Lisinskom u prodaju kreću od srijede 16. novembra u 10 sati. Cijene će biti od 150 kn do 220 kuna, ovisno o mjestu sjedenja. Kupiti se mogu online i na prodajnim mjestima Eventima, zatim na Ulaznice.hr te na blagajni Lisinskog, prenosi jutarnji.hr.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad