Kanye West se vratio na Twitter i najavio kandidaturu za predsjednika SAD-a

Showbiz 21. nov 202214:49
Izvor: REUTERS/Randall Hill/File Photo

Kanye West je i ranije nazvan jednim od pet najizglednijih nezavisnih kandidata koji će se najvjerovatnije kandidirati 2024. godine.

Ye, reper poznat i kao Kanye West, rekao je u videu objavljenom u nedjelju da će se kandidirati za predsjednika 2024. godine.

Prema njegovim riječima, Milo Yiannopoulos, komentator krajnje desnice koji je nedavno bio pripravnik Marjorie Taylor Greene, mu “radi na kampanji”. Video prikazuje Kanyea zajedno s Yiannopoulosom kako hodaju reperovom kancelarijom.

“Znači, kandidiraš se?”, pitao je snimatelj.

“Da… Jednostavno je“, odgovorio je Ye i dodao da “kreće prema budućnosti”.

Inače, reper je jučer isprobao radi li njegov Twitter profil. U tweetu koji je privukao puno pažnje označio je svoj povratak na spomenutu društvenu mrežu, što je uzrokovalo brojne komentare, kako pozitivne, tako i negativne.

Novi šef Twittera, Elon Musk, odgovorio je na najnoviji Kanyeov tweet, rekavši: “Ne ubijaj ono što mrziš, već spasi ono što voliš”.

Musk je također vratio još jednog kandidata za predsjednika na izborima 2024. na platformu, i to bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Naime, Musk je anketirao korisnike Twittera pitajući ih bi li se bivšem predsjedniku trebao dopustiti povratak na platformu. Većina glasača odgovorila je “Da”.

Kanyeova se najava za predsjedničke izbore 2024. očekivala nakon što nije uspio dobiti podršku u utrci 2020. godine. Također, The Hill je naveo Kanyea kao jednog od pet najizglednijih nezavisnih kandidata koji će se najvjerovatnije kandidirati 2024.godine, uz Liz Cheney, Howarda Sterna i Andrewa Yanga.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar