Shania Twain se vratila na muzičku scenu s novim albumom “Queen of Me”

Showbiz 07. feb 202321:09
Screenshot/YouTube

Nakon pandemije COVID-19, peterostruka dobitnica Grammyja, Shania Twain, nada se da će donijeti radost svijetu svojim novim albumom "Queen of Me".

Kanadska country-pop zvijezda objavila je novi album koji već ima muzičke spotove za dva singla: plesnu, optimističnu country pjesmu “Giddy Up” i aspirativnu i zaraznu “Waking Up Dreaming”.

“Kad ulazim u modus pisanja pjesama, samo sanjam”, rekla je, dodavši: “To je ono što radim. Igram se sa svojom maštom, puštam je, u stanju sam snova. Sanjati je meditativna stvar i obično svi uvijek kažu ‘Laku noć, slatki snovi’, ali šta je s dnevnim vremenom? Mislim da mi je najdraže sanjati danju i zato sam probudila tu pjesmu. Probudi se i sanjaj. Vaši snovi počinju kada ste svjesni, kada ste budni”.

Pričajući o pjesmi “Waking Up Dreaming”, pjevačica je rekla da njeni snovi postavljaju njene ciljeve: “Ciljevi se jako razlikuju od snova. Ne morate ostvariti svoje snove, ali ipak trebate sanjati. Kad bismo snove tretirali kao ciljeve, nikada ne bismo sanjali. Previše bismo se bojali sanjati jer bismo bili zabrinuti hoćemo li ih postići”.

Twain je počela pjevati kad je imala tri godine, a sa osam je svirala po barovima kako bi zaradila novac i pomogla porodici.

Na pitanje šta muzika znači za nju, Twain je rekla: “Muzika je za mene psihološki tretman. Možda to zvuči previše klinički, ali postoji nešto u muzici što odjekuje izvan svega ostalog, izvan bilo kakvih podražaja”, piše Reuters.

57-godišnja pjevačica nedavno se našla u centru pažnje zbog kombinacije koju je odjenula na ovogodišnjoj ceremoniji dodjele Grammyja. Na crveni tepih je stigla u crno-bijelom odijelu koje je dizajnirao Harris Reed, a outfit je zaokružila jarko crvenom perikom.

REUTERS

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar