Stjuardesa na luksuznoj jahti dobila najveću napojnicu ikada, kupila automobil

Showbiz 13. aug 202314:57 0 komentara
Screenshot

Gost koji je boravio na luksuznoj jahti na kojoj radi Maja Bučan iz Crne Gore, posadi je ostavio napojnicu od 56.000 eura.

Tiktokerica Maja Bučanin radi kao stjuardesa na jahtama, a na svom profilu često objavljuje priče s posla. Jedna od njezinih anegdota izazvala je posebno zanimanje, a radi se o situaciji kada je posada njezine charter jahte dobila visoku napojnicu “omiljenoga” gosta.

“Najam naše jahte stoji između 250.000 i 300.000 eura tjedno i oni potroše ogromne novce, oko 400 do 500 tisuća eura, i ostave napojnicu. Nije zapisano da moraju, ali uglavnom ostave 10 posto”, objasnila je Crnogorka Maja, piše Dnevnik.hr.

Nakon toga svojim je pratiteljima ispričala kako je ovoga puta gost na jahti bio 71-godišnji Europljanin koji je došao s obitelji i bio pomalo nezainteresiran.

Ističe da je dobila posebne upute za gosta, uz napomenu da je taj gost na dijeti.

“Čovjek je došao s tonom alkohola i dvije ogromne kutije cigara, znala sam da taj ni na kakvoj dijeti neće biti. Jedan iznimno veseo čovjek, ali prilično zahtjevan”, rekla je.

Maja je zatim ispričala i koliku je napojnicu dobila.

“Dođe njemu prijateljica, čovjek ima 71 godinu, a ona oko 60, jedna vrlo ugodna gospođa. Stvarno sam željela da se ona osjeća dobro, jer sam vidjela da to njemu baš puno znači. Kad god sam napravila nešto za nju, on je rekao “bravo Majo, to je to”. Uglavnom, dva dana prije napuštanja broda, napravio je s kapetanom završni račun i ostavio nam napojnicu od 56.000 eura, što je bilo više od 10 posto. Nikada nam nitko nije ostavio toliko. Uvijek jednako dijelimo, ima nas devet, tako da je svatko dobio po 6.200 eura. Još nam je njegova sestra ostavila svima po 200 eura, pa smo za taj charter dobili 6.400 eura. Dao mi je svoju posjetnicu i rekao da ako trebam bilo kakvu pomoć u poslovnom svijetu, mogu računati na njega. Kupila sam auto od napojnice, tako da “živio on meni stotinu godina”, ispričala je oduševljena Maja na TikToku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad