Bećiragić: Bićemo spremni za EP, Nurkić je profesionalac i dobro se uklopio

Košarka 10. aug 202213:27 > 13:41 0 komentara
N1

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je s prvim dijelom priprema za kvalifikacione utakmice Evropskog prvenstva na Vlašiću. Selektor Adis Bećiragić kazao je za N1 kako generalno mogu biti zadovoljni, ali da će na pripremama u Estoniji vidjeti koliko su zaista spremni.

“Tada ćemo vidjeti nedostatke i onda ćemo imati dovoljno vremena da to ispravimo i uđemo što spremniji u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo”, rekao je Bećiragić.

Za Jusufa Nurkića je rekao da se uspio u ovom kratkom periodu uklopiti dobro. Istakao je kako je on veoma važan igrač.

“Zaista sam zadovoljan, hvala igračima i njemu da se to što prije uklopi. On je profesionalac, svjestan je svega. Brzo uči i ulazi u sistem. Nadamo se da ćemo do utakmica maksimalno to završiti”, rekao je Bećiragić.

Smatra kako ima još prostora da se riješe neke stvari, ali zadovoljan je jer su se finansijski problemi većim dijelom riješili.

“Bili smo u jednom momentu spremni zbog loših avionskih veza da otkažemo taj turnir iako bi bio veliki problem. Nismo znali šta bi bio veći problem. Nezgodni letovi su bili jer bi dvije noći neprespavali. Ali srećom sve se završilo kako treba i mislim da je ovo sve to relativno dovoljno da budemo spremni za kvalifikacione utakmice protiv Crne Gore i Francuske”, poručio je selektor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad