Čelik podnio tužbu protiv Grada Zenica: Politička volja jednog čovjeka

Nogomet 08. dec 202219:26
Izvor: NK Čelik

Mučna i tragična situaciji na relaciji Gradske uprave Grada Zenica i NK Čelik Zenica tako su opisali odnos kluba i grada iz Čelika. Smatraju da je odnos prema simbolu grada maćehinski.

Poznato je da Grad Zenica već skoro dvije godine “konstantno krši Sporazum o međusobnoj saradnji s NK Čelik Zenica tako što klubu ne transferira sredstva uprihodovana od poslovnih prostora u stadionu Bilino polje” poručili su iz zeničkog kluba i dodali:

“Prvu tužbu protiv Grada Zenica, naš klub je podnio još 26.05.2021., a tužbeni zahtjev kojeg je kasnije Općinski sud i odbio je iznosio 236.936,90 KM, te je obuhvatio neizmirene obaveze Grada s pripadajućom zakonskom kamatom zaključno s ratom za 12. mjesec 2021. godine. Kao što je klub izvijestio javnost, taj postupak je u proceduri pred nadležnim Kantonalnim sudom u Zenici, a rukovodstvo NK Čelik Zenica u roku od dva mjeseca očekuje pravosnažnu presudu u korist kluba. Dana 29.11.2022. godine, kao što je i najavio, klub je podnio novu tužbu pred Općinskim sudom u Zenici za obaveze Grada Zenica koje su u međuvremenu dospjele od januara 2022. godine do dana podnošenja tužbe – 176.588,38 KM, a do glavne rasprave će se u sklopu tužbenog zahtjeva svakako objediniti i obaveze koje dospiju do dana njenog održavanja”

Kao klub ne žele ulaziti u motive kršenja Sporazuma od strane Gradske uprave, ali su sigurni da se iza svega krije politička volja jednog čovjeka koji kako navode “živi u neostvarenoj želji da sahrani ovaj klub”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar