Mourinho ponovo u centru pažnje: “Nisam ponizan”

Nogomet 03. okt 202313:55 0 komentara
REUTERS/Alberto Lingria

Trener Rome Jose Mourinho izjavio je "da se slaže sa onima koji tvrde da je ponizan" i dodao da ima empatiju za ljude sa kojima radi, prenosi talijanski mediji

Roma je slabo startovala u novoj sezoni u Seriji A, a rimski klub se trenutno nalazi na 13. mjestu na tabeli sa osam bodova.

Mourinho ima ugovor sa klubom do kraja sezone, a talijanski mediji tvrde da portugalski stručnjak neće da dobije ponudu za produžetak saradnje ako „vučica“ nastavi sa slabim rezultatima.
“Nisam ponizan i slažem se s ljudima, koji to kažu. Ali imam i neka ostvarenja u karijeri. Osvojio sam Ligu šampiona sa Portom, što je ogroman usjpeh, sa devet portugalskih igrača u prvoj postavi u finalu, sa sedam fudbalera koji nisu igrali Ligu Šampiona do te sezone. Bio sam sretan, jer sam mogao da radim u velikim klubovima. Sa Manchester United i Romom sam osvojio evropski trofej“, rekao je Mourinho.

On je prije Rome vodio Tottenham, Manchester United, Chelsea, Real, Inter, Porto i Leiriju, a u trenerskoj karijeri je ukupno osvojio 25 trofeja.

“Jedan genijalni profesor sa univerziteta mi je rekao da neću da budem trener fudbalera, već ljudi koji igraju fudbal. Nema tu tajni. Jednostavno sam svoj, imam empatiju za ljude koji rade sa mnom. Empatija ujedno znači da ste kritični, otvoreni, iskreni, ali i da tražite neke stvari od igrača“, objasnio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad