Pjevačica koja je “masakrirala” himnu izvinila se Englezima

screenshot

Engleska je slavila kod Italije (2:1) u kvalifikacijama za Euro 2024., ali dosta je buke podignula talijanska pjevačica koja je "masakrirala" nacionalnu himnu "God Save the King".

Njezina izvedba razbjesnila je engleske navijače, koji su sasuli paljbu na društvenim mrežama. Nazvali su to “najgorim izvođenjem himne svih vremena”, a neki su otišli toliko daleko da su tražili hapšenje pjevačice.

Nakon utakmice u suzama se izvinjavala zbog svoje izvedbe, koju možete vidjeti OVDJE:

“Jako sam ljuta zbog svega što se dogodilo, željela sam da bude savršeno, ali ono što se dogodilo nije moja krivica”, kazala je pa nastavila:

“Izvinjavam se svim engleskim navijačima koji su bili na stadionu i gledali utakmicu na televiziji. Ja sam više pop-umjetnica, ali na terenu je bilo problema sa zvukom.

Himnu sam uvježbavala dan prije utakmice i na dan utakmice, ali kada je došlo do same izvedbe, imala sam problema sa slušalicom. Imala sam muziku u uhu, a onda je prestala pa ponovno počela.

Čula sam je dvaput, to je značilo da nismo sinhronizovani. Dala sam sve od sebe da riješim problem, ali ništa nisam mogla učiniti i jako sam ljuta”, zaključila je italijanska pjevačica.

Kako je otpjevala himnu za Daily Mail, možete vidjeti OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad