Slot – glavni trener, a ne menadžer Liverpoola

Nogomet 21. maj 202408:45 0 komentara
Foto: REUTERS/Russell Cheyne/File Photo

Jurgen Klopp u Liverpulu je bio zaposlen kao menadžer. Njegov nasljednik Arne Slot nije baš u potunosti njegov nasljednik. Nizozemac će u Liverpoolu biti glavni trener, ne menadžer.

Slot će u Liverpoolu biti glavni trener. On je 23. čovjek koji će voditi klub sa klupe, ali prvi koji neće imati ulogu menadžera.

Promjena je, ocjenjuju britanski mediji, odraz praćenja modernih tokova fudbala. Većina engleskih klubova sada radi ono što evropski klubovi rade decenijama – razdvajaju ulogu trenera od uloge sportskog direktora ili menadžera.

Liverpool je, nakon najave Jurgena Kloppa da napušta klub, napravio veliku reorganizaciju. Jer, ne odlazi samo Klopp. Klub napušta i direktor fudbala Jorg Schmadtke, kao i nekolicina važnih članova stručnog štaba.

U klub se vraćaju Michael Edwards, kao šef fudbala, i Julian Ward kao tehnički direktor. Pedro Marques će biti direktor fudbalskog razvoja za cijelu Fanway sport grupu a Richard Hughes novi sportski direktor. Svi će, kao i Arne Slot na dužnost stupiti od 1. juna.

U klubu vjeruju da će zvanje glavnog trenera Slotu dati mogućnost da se koncentriše na najvažnije aspekte u radu sa prvim timom. On će svakako biti neprikosnoveni autoritet i imat će punu kontrolu nad timom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!