Iron Puki i Nedžmin Ambešković trenirali kombinujući vještine iz svojih sportova

Ostali sportovi 16. dec 202111:42 0 komentara
ProBox

Veoma zanimljiv trening danas su u Sarajevo imali najbolji bh. bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, i uspješni bosanskohercegovački strongman Nedžmin Ambešković.

Naime, dvojica prijatelja su razmijenila znanja i iskustva iz sportova kojima se bavi pa se Ambešković okušao u boksu, dok je Puki radio vježbe snage koje doprinose boljim rezultatima na takmičenju za najjačeg čovjeka na svijetu.

“Napraviti trening s jednim od najjačih ljudi na svijetu je zaista izazov, a ja sam danas imao tu čast. Ujedno smo razmijenili iskustva iz svojih sportova koja će mi sigurno biti od koristi. Naši sportovi su veoma teški na svoj način i oba iziskuju veliko odricanje i požrtvovanost. Nadam se da ćemo u budućnosti češće trenirati zajedno, a ja svakako želim našem šampionu Nedžminu puno novih uspjeha na budućim svjetskim i evropskim takmičenjima”, rekao je Puki.

Ambešković je također bio zadovoljan nakon obavljenog neobičnog treninga za njega.

“Imao sam veliku čast i zadovoljstvo da treniram s našim šampionom Ironom Pukijem u njegovom kampu. Napravio sam svoje prve bokserske korake i posebno mi je drago da me učio nas šampion. Odlučio sam u budućnosti prakticariti njegove treninge jednom sedmično u svojim pripremama zbog poboljšanja kondicije koja mi je potrebna za strongman. Nadam se i radujem budućoj saradnji”, poručio je Ambešković.

Puki i Ambešković nastavljaju pripreme za naredna iskušenja koja ih očekuju u njihovom uspješnim karijerama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!