Legenda Hrvatske progovorila na pitanje zbog čega su mu vrata reprezentacije zatvorena

Rukomet 21. feb 202408:27 0 komentara
MOHAMED ABD EL GHANY / POOL / AFP

Manuel Štrlek danas igra u Nexeu, a nakon perioda šutnje objasnio je zbog čega ga nema u reprezentaciji.

Hrvatski rukomet nastavio je nizati užasne rezultate na velikim natjecanjima, a na posljednjem Euru u siječnju završili smo na 11. mjestu.

Na tom prvenstvu nije bilo Manuela Štrleka, već sada legendarnog hrvatskog rukometaša. Štrlek je bio u kvalifikacijama za Euro, no tadašnji izbornik Perkovac odlučio je da mu ne treba za takmičenje.

Perkovac je u Njemačku vodio Marina Jelinića i Lovru Mihića, a za Štrleka nije bilo mjesta.

Štrlek je odlučio progovoriti o toj temi i otkrio razloge.

”Nisam neko vrijeme bio u reprezentaciji. Sad već bivši izbornik Goran Perkovac pozvao me je za neke kvalifikacijske utakmice za Euro, a onda se nisam našao na popisu putnika za Njemačku.

Objasnio mi je da zbog obrane uzima Lovru Mihića i Marina Jelinića i ja sam to prihvatio kao njegovu odluku. Izbornici su tu da rade svoj posao, mi igrači svoj, a svako je odgovoran za odluke koje je donio”, rekao je Štrlek za Sportske novosti.

Iza Štrleka je velika karijera, nastupao je za velikane, a u dresu reprezentacije ima četiri medalje s velikih takmičenja, među njima i olimpijsku bronzu, no njegovo iskustvo, čini se, više ne cijene u HRS-u pa ga vjerovatno više nećemo gledati u dresu reprezentacije. No možda se novi selektor ipak odluči na drukčiji potez i pozove jedno od najboljih krila svijeta u posljednjih desetak godina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!