Džeko nakon meča protiv Njemačke: Nije lako igrati ovakve utakmice, nekad se noge “odsjeku”

Nogomet 11. okt 202423:12 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Edin Džeko, strijelac jedinog pogotka za BiH u porazu protiv Njemačke razočaran je novim porazom, ali tvrdi kako ima pozitivnih stvari koje se mogu naučiti iz večerašnjeg meča.

Kapiten smatra da je bilo dobrih stvari u igri reprezentacije BiH.

“Sigurno da je bilo dobrih stvari, ali i onih koje nisu dobre. Njemačka je jaka da iskoristi sve greške, ali moramo priznati da nije bilo i lagano za igrati jer je ovo bila jedna od najjačih utakmica našim mladim igračima. Oni trebaju biti budućnost, primili smo dva gola koja su poništena i opet su se momci vratili i pokazali karakter, do zadnje minute je bio aktivan rezultat.”

Svaki meč je prilika za učenje, naročito za mlade fudbalere u selekciji Bosne i Hercegovine.

“Svaka utakmica donosi nešto novo, nešto pozitivno i negativno iz čega se treba učiti. Nije lako igrati ove utakmice, bio sam i ja mlad, nekad se odsjeku noge. Radit ćemo na tome da se greške ne dešavaju u budućnosti, pozitivno je što igramo za tri dana odmah, tu očekujemo bolji rezultat. Treba biti realan da je Njemačka veći level od nas, ali s Mađarskom se može.”

Zmajevi su pretrpjeli osmi poraz u nizu, ali pozitivnih pomaka ima.

“Niko ne voli gubiti, situacija je kakva jest. Nismo slučajno promijenili toliko trenera. Bilo je dosta i neočekivanih poraza, iz svega nešto treba naučiti. Na dobrom smo putu s novim stručnim štabom koji je unio dosta novih stvari, mi igrači trebamo to slijediti i rezultati će doći.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!