Finale Lige prvaka prodato Abu Dhabiju za 2,4 milijarde eura?

Nogomet 04. dec 202322:45 0 komentara
REUTERS/Massimo Pinca

Najmanje jedno finale Lige prvaka do 2030. godine biće odigrano u Abu Dhabiju nakon što je UEFA potpisala 2,4 milijarde eura vrijedan ugovor o saradnji sa vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata kao vid borbe protiv Superlige, Saudijaca i FIFA-e.

Ova stavka uključena je u ugovor o pravima prijenosa takmičenja koja organizuje UEFA, tako da bi utakmica za titulu prvaka Evrope mogla uskoro da bude preseljena na Bliski Istok.

Ovu senzacionalnu priču objavio je španski dnevnik “OK Diario”.

Autor Francisco Ravadan dodaje da su pregovori između marketing tima UEFA-e i Ministarstva Kulture i Turizma UAE trajali mjesecima i da je na kraju postignut dogovor koji je potvrđen na najvišim nivoima, predsjednika evropske “Kuće fudbala”, Aleksandra Čeferina i premijera ove bliskoistočne države bogate naftnim nalazištima, Mohamedom bin Rasheed Al Maktoumom.

Gdje su Emirati u evropskom fudbalu?

Emirati u evropskom fudbalu već dugo “postoje” kroz Manchester City, koji je u vlasništvu šeika Mansura bin Zayeda bin Sultan Al Nahyana, rođenog brata predsjednika Emirata, šeika Mohameda bin Zayeda.

City se sprema za “fudbalsko suđenje vijeka” u slučaju koji je pred redovnim sudom u Engleskoj pokrenula Premijer liga.

“OK Diario” navodi da će uskoro biti i potpisan šestogodišnji ugovor o distribuciji TV prava za UEFA takmičenja, koji će važiti do 2030. godine i da će u međuvremenu Abu Dhabi, kao grad kojim zapravo upravlja kraljevska porodica Bin Zayed, biti proglašen za jednog od domaćina finala Lige prvaka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!