Lukaku o promašajima protiv Hrvatske: ‘To je prvi put da me je tako pogodilo…’

Nogomet 18. okt 202407:15 0 komentara
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Belgijski napadač Romelu Lukaku prisjetio se svih neočekivanih promašaja protiv hrvatske reprezentacije na SP-u u Kataru 2022. godine.

Podsjetimo, bila je to posljednja utakmica u grupnoj fazi koja je završila bez pogodaka. Vatreni su prošli dalje i stigli sve do borbe za treće mjesto gdje su uzeli broncu protiv Maroka. No put Dalićevih izabranika mogao je biti i prije završen da je Lukaku iskoristio svoje šanse.

Malo manje od dvije godine kasnije, Lukaku je otvorio dušu o tom danu:

“Imali smo tri dana da se pripremimo za tu utakmicu. Bili su to moji prvi treninzi nakon tri mjeseca pauze. Znao sam da ću biti u prvoj momčadi jer me izbornik treba. Igrali smo protiv Hrvatske, bilo je 0-0 i rekao sam: ’Ima nade’. Ušao sam u igru i svi znate da sam promašio četiri zicera. Tako je odlučio Bog i nemam problema s tim”, rekao je Lukaku u podcastu Friends of Sports i nastavio:

“Ali poslije, kad sam udario klupu, tad je sva frustracija počela izbijati. Igram nogomet 23 godina i to je prvi put da me je tako pogodilo. Prvi put. Bio sam jako frustriran, pa sam razbio prozor u svlačionici. Nikad se nisam tako osjećao u svojoj karijeri”, dodao je Lukaku, a zatim je otkrio detalje o svom mentalnom stanju nakon te sudbonosne utakmice:

“Nikada nisam razmišljao o depresiji, ali kunem vam se, otišao sam na odmor na tjedan dana i svaki dan sam plakao. Fizički i psihički sam bio slomljen. Moram zahvaliti Thierryju Henryju, triput dnevno me zvao i pitao kako sam.

On živi nogomet i zna sve o njemu. I ja sam ovisnik o nogometu kao i on. Ali od tog trenutka pa sve do finala, nisam pogledao nijednu utakmicu sa Svjetskog prvenstva. Samo sam plakao po cijele dane”, zaključio je Lukaku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!