Nastavljeno ludilo na Euru zbog nedosuđenog penala: Njemačka traži da se utakmica protiv Španije ponovi!

Nogomet 08. jul 202409:52 0 komentara
Foto: REUTERS / Lee Smith

Ljubitelji fudbala u Njemačkoj, navijači njemačke reprezentacije, još nisu preboljeli eliminaciju u četvrtfinalu EURO 2024 i, kako stvari stoje, vjerovatno nikada i neće.

Isto kao što UEFA nikada neće ponoviti utakmicu četvrtfinala sa Španijom.

Tri dana nakon šokantnih događaja u Stuttgartu, a samo dan pred uveliko zakazano polufinale u Minhenu, desetine hiljada Nijemaca i dalje potpisuje peticiju u kojoj zahtjeva da utakmica Španija – Njemačka bude ponovljena.

Razlog – naravno – penal koji engleski sudija Anthony Taylor nije dosudio u drugom produžetku, kada je Marc Cucurella rukom zaustavio opasan udarac Jamala Musiale i tako spriječio potencijalni pogodak domaćina za njihov plasman među najbolja i duel sa Francuzima u utorak od 21 sat.

Taylor je, o tome smo već pisali, donekle postupio prema instrukcijama koje je pred turnir dobio od šefa Sudijske komisije UEFA Roberta Rossetija i odlučio da nema govora o najstrožoj kazni, iako je bilo jasno da je španski bek rukom zaustavio loptu na putu ka mreži.

Selektor Njemačke Julian Nagelsmann, odmah nakon susreta koji je riješen golom Mikela Merina na drugoj strani u 119. minutu igre, zahtjevao je promjenu spornog pravila, ali dodao da se ne osjeća prevarenim.

Navijači kao navijači, insistiraju na tome da je Taylor ukrao zasluženu pobjedu Njemačkoj i masovno potpisuju online peticiju u kojoj traže ponavljanje meča.

To se neće dogoditi, ali bi o Rossetijevom tumačenju pravila igranja rukom u šesnaestercu moralo da se razgovara – hitno!

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!