Potez selektora Srbije sve ostavio u čudu, kapiten potvrdio glasine: “Bio sam iznenađen”

Nogomet 26. jun 202409:32 0 komentara
Foto: REUTERS/Michaela Stache

Nastavlja se obračun kapitena Srbije Dušana Tadića i selektora Dragana Stojkovića.

Srbija je protiv Danske remizirala (0:0) u posljednjem kolu, tako da su Evropsko prvenstvo okončali na posljednjem mjestu grupe C.

Takav rasplet izazvao je ogromno razočarenje kod navijača, koji su čašama nakon utakmice gađali igrače, ali i medija koji žestoko udaraju po selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i igračima. Uz sve to, preko medija se nastavilo prepucavanje kapitena Dušana Tadića i selektora:

Mislim da sam zaslužio bolji tretman kako bih mogao pružiti više da pružim ekipi zato što sam ja timski igrač i želim pomoći ekipi. Nisam ja važan u ovoj priči, važno je što donosiš na terenu, kazao je razočarani Tadić koji nije zadovoljan minutažom.

Za primjer kako bi se reprezentacija trebala ponašati prema svom kapitenu, uzeo je Hrvatsku i Luku Modrića:

“Mislim da sam igrao više, da bih mogao dati više. Odluka je takva, moram je poštovati. Gledam Hrvatsku, Modrić je tri godine stariji od mene, a skoro svaku utakmicu je na terenu.”, rekao je Tadić.

No nije stalo na tome. Tadić je novinarima otkrio da je ostao u čudu nakon posljednjeg poteza selektora Orlova. Piksi je naime tek sat i pol vremena prije svojim igračima otkrio ko će krenuti od prve minute:

“Postavu smo saznali sat i pol prije utakmice. Bio sam malo iznenađen”, kazao je kapiten Srbije pa dodao da mu se to rijetko kad dogodilo u karijeri.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!