Rade Bogdanović: “Ubio bih se da treba da sjedim sa ovima, nema nijedan čovjek iz FSS, koga bi pozvao na krsnu slavu” (VIDEO)

Nogomet 13. mar 202414:30 0 komentara
Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Rade Bogdanović, poznati fudbalski analitičar, nikada se nije libio da iznese svoje iskreno mišljenje o trenutnom stanju u srpskom fudbalu. Ponovo je to uradio i njegovo izlaganje postalo je pravi hit.

Prevashodno je komentarisao 172. vječiti derbi između Crvene zvezde i Partizana (2:2), da bi se dotakao i Fudbalskog saveza Srbije.

U emisiji „Indirektno“ na televiziji „K1“ koju vode Milan Kalinić i Predrag Popović, Rade Bogdanović je izlaganjem zablistao.

„Ja bi se ubio kad bi radio u fudbalu. Da sad sjedim sa njima… U Fudbalskom savezu Srbije nema nijedan čovjek koga bi ja pozvao na krsnu slavu. Zamislite vi da dođe Pavlović mali iz Bayerna, da mu Šurbatović bude generalni sekretar i da vodi brigu o njemu u reprezentaciji. A, mali ga pita: ‘Je li šefe, koliko si uzeo premiju za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru’, a ovaj mu kaže: ‘Eto, malo, 350 hiljada, tri puta više nego fudbaleri koji su igrali’. Sad kada bi napravili stablo, ko je šta kome, zet, stric, rođak, brat… Pa, vi bi ste se šokirali. Tako da je struka jako problematična. Ovdje su najbolja djeca i navijači. Fudbalski funkcioneri, po mom skromnom mišljenju, to je jedna bestidnost i kleptomanstvo. Ne mogu da pričam o njima“, rekao je Rade Bogdanović.

Bogdanović je bivši jugoslovenski i srpski fudbaler. Igrao je na poziciji napadača. Karijeru je počeo u Željezničaru.

Nakon toga igra u Južnoj Koreji i Japanu, pa se vraća u evropski fudbal i nastupa za španski Atletico Madrid, holandsku Bredu, njemačke klubove Werder Bremen i Arminia Bielefeld, da bi posljednji angažman imao u Al Wahdi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Za seniorsku reprezentaciju SR Jugoslavije je odigrao tri utakmice, postigavši pritom dva gola.

JOŠ SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!