Riječi koje će poremetiti navijače Redsa: Da li se to Van Dijk oprašta od Nizozemske i Liverpoola?

Nogomet 12. jul 202413:43 0 komentara
Foto: REUTERS/Lee Smith

Kapiten nizozemskog nacionalnog tima i slavnog engleskog kluba Virgil van Dik najavljuje da će ljeto iskoristiti da dobro razmisli o budućnosti u Liverpoolu i reprezentaciji svoje zemlje.

Nakon tragičnog poraza od Engleske u 91. minutu i eliminacije u polufinalu EURO 2024, kapiten Nizozemske Virgil van Dijk nagovijestio je da će ljeto iskoristiti da preispita planove za budućnost. As Liverpoola je prije nekoliko dana, 8. jula, napunio 33 godine i može slobodno da se smatra fudbalskim veteranom.

“Bit će ovo ljeto za razmišljanje. Dobro ću razmisliti šta želim, na klupskom i reprezentativnom planu. Sada ću se prvo oporaviti. Bila je ovo veoma duga sezona, u koju sam uložio mnogo emotivne energije, što je u mom slučaju normalno. To ne mijenja činjenicu da je bilo veoma teško”, rekao je Van Dijk za nizozemski voetbalzone.

Foto: REUTERS/Fabian Bimmer

Van Dijkov ugovor sa Liverpoolom važi još (samo) godinu dana. Nizozemski defanzivac se u engleskoj štampi dovodi u vezu sa mogućom unosnom avanturom u Saudijskoj Arabiji. U svakom slučaju, na Anfieldu slijedi promjena na mjestu menadžera. Bivši trener Feyenoorda Arne Slot naslijedio je Jurgena Kloppa, koji se povukao sa klupe Liverpoola posle devet sezona.

Van Dijk smatra da je pred holandskom reprezentacijom lijepa budućnost.

“Imam puno povjerenja u budućnost. To je sjajan tim u mojim očima. Odličan i trener. Zato moramo zadržati vjeru i gledati pozitivno u budućnost. Sada svako može da tuguje i bude razočaran. Ako primite gol u posljednjoj sekundi, to je sr*nje. Ono što trenutno dominira je razočaranje. Snovi su nam se raspali. To je veoma emotivno.”

REUTERS/Tony Obrien

Izgubljeno polufinale jedan je od Van Dijkovih najbolnijih poraza u karijeri.

“Izgubljeno finale Lige šampiona je takođe bilo veoma teško. Ali ovo sad, posle takve sezone u kojoj je bilo svega i ovog turnira u kome se svašta dešavalo, za nas kao tim, ali i za mene, boli ono sa čime sam morao da se nosim. Uložio sam svu svoju energiju u pobjedu, a onda to postane emotivno na kraju, jer je turnir završen”, kazao je Virgil van Dijk.

REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!