Sarajevo deklasiralo Tuzla City na na Koševu, briljirali Mustafić i Čataković (FOTO)

Nogomet 24. nov 202319:49 0 komentara
N1 / F.Z.

Fudbaleri Sarajeva u uvodnom susretu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine upisali su siguran trijumf protiv Tuzla Cityja razultatom 6:2.

N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.
N1 / F.Z.

Nakon što su početnih 90 sekundi susreta fudbaleri Tuzla Cityja klečali na terenu u znak protesta suđenju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, nismo mnogo toga zanimljivog vidjeli gotovo 20 minuta.

Sudija označio početak susreta na Koševu, igrači Tuzla Cityja kleknuli na teren (FOTO)

Ipak, na isteku 20. Bordo tim dolazi do prednosti. Tada je Julardžija poslao sjajnu loptu, a Čataković izašao sam pred Fejzića i pogodio za vodstvo Bordo tima.

Ipak, samo tri minute kasnije poravnanje. Mehanović je odigrao za Pantelića, ovaj iskoristio nešto lošiju postavku odbrane Sarajeva i pogodio za izjednačenje.

Nije mnogo trajalo slavlje gostiju. Samo minut kasnije Edin Julardžija odigrao pas za Mirzu Mustafića, a ovaj lijepim udarcem matirao Fejzića.

“Ludih” sedam minuta krunisao je Mirza Mustafić drugim golom. Ovoga puta asistent je bio Amar Beganović.

Sarajevo je postiglo i 4. gol do kraja prvog dijela. Mustafić je oduzeo loptu igračima Tuzla Cityja, ovoga puta Aničić odigrao do Čatakovića, a napadač Bordo tima snažnim udarcem matirao Fejzića.

Mogli su Mustafić i Čataković do hat-tricka već u prvom dijelu, ali su propustili nekoliko izglednih prilika.

Bordo tim rutinski u drugom dijelu

Želio je trener Osmanhodžić izmjenama na startu drugog dijela “razdrmati” svoju ekipu, pa je tako Mustafa Šukilović zamijenio Alena Mašovića. Ipak, nije mnogo boravio na terenu, jer je nekoliko sekundi kasnije zaradio veoma tešku potrebu i morao je napustiti igru.

Prvu šansu Sarajevo u drugom dijelu imalo je u 47. minuti. Hasić je nakon slobodnog udarca uposlio Čatakovića, ali je napadač Sarajeva oklijevao, iskoristili su to defanzivci Tuzla Cityja i izbacili loptu van igrališta.

U 62. minuti nova velika prilika za Čatakovića. Ovog puta je primio loptu na nekih 25 metara od gola protivnika, oslobodio se čuvara, šutirao, ali je lopta otišla visoko preko gola. Ponovo je asistent bio je Mirza Mustafić.

Ipak, minut kasnije zatresla se mreža Tuzla Cityja, po peti put večeras. Nakon lijepog duplog pasa Beganovića i Hasića, ofanzivac Bordo tima se poigrao sa odbranom Tuzlaka i matirao nemoćnog Nevresa Fejzića.

Gosti su prvu priliku u drugom dijelu imali u 69. minuti. Tada je pokušao Osmić nakon nonšalantnosti Kyeremeha, ali je Muhamed Šahović veoma dobro zaustavio njegov udarac.

Novu šansu za Sarajevo vidjeli smo u 74. minuti susreta. Nakon lijepe akcije Slaviša Radović je odigrao loptu za Kyeremeha, a igrač iz Gane loptu poslao pored gola Fejzića.

U drugom poluvremenu u listu strijelaca upisao se i Nemanja Anđušić. Igrala se 83. minuta kada je Nenad Nikić pogriješio i predao loptu Anđušiću, a ovaj se nije mnogo premišljao i sjajnim udarcem matirao golmana Tuzla Cityja. Bio je ovo njegov prvijenac u Premijer ligi BiH od povratka u Sarajevo.

N1 / F.Z
N1 / F.Z
N1 / F.Z
Foto: N1 / F.Z
N1 / F.Z.

Gosti su ipak minut kasnije uspjeli smanjiti prednost domaćina. Vedad Garčević je iskoristio indolentnost Anđušića, silovito šutirao i matirao Šahinovića.

Sarajevo je nakon ovog trijumfa drugoplasirani tim na tabeli Premijer lige BiH sa 30 osvojenih bodova, 3 boda manje u odnosu na prvoplasiranu ekipu Borca. Tuzla City je 11. sa 10 bodova.

Postave:

Tabela:

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!