Udinese i Roma završili prekinut meč, slavila Vučica

Nogomet 25. apr 202420:51 0 komentara
Foto: REUTERS/Stringer

Fudbaleri Udinezea i Rome dovršili su prekinut meč 32. kola italijanske Serije A. Slavili su gosti iz Rima golom u sudijskoj nadoknadi vremena - 1:2.

Prvobitni meč igran 14. aprila prekinut je u 72. minutu nakon što se defanzivac Rome Evan Ndicka srušio na terenu, tako da je večeras odigralo samo preostalih 18 minuta utakmice, plus nadoknada vremena.

Prije nego što je prebačen u bolnicu, Ndicka je sa terena iznet na nosilima. U međuvremenu je otpušten iz bolnice i dobio je dozvolu da se vrati u prvi tim. Međutim, nije bio u kombinaciji za ovaj nastavak, kao ni Romelu Lukaku, koji je postigao gol u prvobitnom meču.

Rezultat je u trenutku prekida bio neriješen 1:1, a završen je pobjedom gostiju sa 2:1. Strijelac u sudijskoj nadoknadi vremena bio je Bryan Cristante na asistenciju Paula Dybale.

Bodovi su za oba tima bili neophodni, Udineseu da izbjegne ispadanje, Romi u borbi za mjesto u Ligi šampiona. Rimska Vučica je peta na tabeli sa 58 bodova, četiri manje od Bologne na četvrtom. Udinese je na 17. mjestu sa 28 bodova, koliko ima i Frosinone, najbliži tim ispod crte.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!