Zrinjski savladao Široki Brijeg u hercegovačkom derbiju i zasjeo na vrh tabele Premijer lige BiH

Nogomet 24. sep 202422:23 0 komentara
HŠK Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog popeli su se na vrh tabele Premijer Lige Bosne i Hercegovine nakon što su savladali ekipu Širokog Brijega rezultatom 3:0.

Plemići su od samog starta pokazali zašti su uoči meča bili favoriti za osvajanje sva tri boda. U prvih 15-ak minuta uspostavili su potpunu dominaciju na terenu, napadali, a nagrađeni su golom u 28. minuti, kada je Fran Topić iskoristio odbijanac nakon šuta Ivančića za 1:0.

U prvom dijelu domaći su napadali ali do poluvremena više nisu uspijevali da postignu novi pogodak.

U drugom dijelu nastavili su “plemići” igrati bolje i tražiti drugi pogodak koji bi im obezbijedio sigurniji ulazak u završnicu, a taj pogodak došao je u 82. minuti. Patrik Stanić je pogriješio u dodavanju unazad, njegov pas presjekao je Nardin Mulahusejinović i zaobišao golmana Širokog i loptu proslijedio u mrežu.

Nakon toga igra Širokog se u potpunosti raspala, a Zrinjski je na terenu radio bukvalno šta je želio.

Hrvoje Barišić je bio strijelac trećeg gola 86. minuti. Centrirao je Prskalo, a Barišić je na prvoj stativi, neometan, glavom skrenuo loptu uz desnu stativu golmana Tomića. 3:0 je bio i konačan rezultat ovog meča.

Zrinjski je sada prvi na tabeli sa istim brojme bodova kao i Sarajevo, 16, dok je Široki na poziciji broj 7 sa 9 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!