Skijaš spasio snowboardera zatrpanog u snijegu od strašne smrti (VIDEO)

Ostali sportovi 05. apr 202311:43 0 komentara
Printscreen/Twitter/DEL2000

Cijeli svijet je ispratio podvig Francisa Zubera, skijaša za čije je ime saznalo mnogo ljudi jer je otkopao snowboardera na ski stazi u Washingtonu.

Snowboarder Ian Steger je završio naglavačke u dubokom snijegu, a na njega je naišao Zuber čija je kamera na glavi zabilježila dramatične trenutke.

Borio se za svaki sekund kada je vidio čovjeka u nevolji jer je svaka nova sekunda mogla da znači gušenje zatrpanog čovjeka kojem je samo daska virila iznad površine snježnog pokrivača.

“Uhvatio sam malo crvenog kako mi je bljesnulo u uglu oka. I znao sam da je to čudno jer je van granica staze. Znao sam da nešto nije u redu. Znate, vikao sam i nije bilo odgovora“, objasnio je Zuber o tome kako je krenuo u „misiju“ da spasi Stegera, a prenosi ABC7 iz Chicaga.

Kad je Francis prišao Ian kaže da ga nije čuo. Čuo je samo svoje disanje.

“Možete da vidite da me Francis pita da li sam u redu. Davao mi je do znanja da će doći po mene, nisam čuo ništa od toga. Potpuna tama. Mogao sam samo da čujem svoje disanje“, kaže Steger.

Steger nije bio siguran da će se izvući živ, pa su mu misli bile zastrašujuće. Žalio je što ne može da kaže svojoj vjerenici koliko je voli, a stručnjaci kažu da iz tog položaja sigurno nije mogao da se izvuče, te da je za ovakve avanture uvek poželjno imati partnera skijaša uz sebe jer u suprotnom šanse od smrtnog ishoda rastu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!