Alcaraz pričao zbunjeno nakon senzacije, evo šta poraz Španca znači za Đokovića (VIDEO)

Tenis 30. aug 202411:43 0 komentara

Pravi šok dogodio se tokom 2. kola na US Openu, pošto je Botic Van de Zandschulp porazio Carlosa Alcaraza sa 3:0 (6:1, 7:5, 6:4) i tako napravio veliku senzaciju.

Alcaraz je poražen od 74. tenisera na svijetu, i sigurno da niko nije očekivao ovakav rezultat, pa ni Holanđanin u snovima.

Pobijediti Španca u drugom kolu i to sa 3:0, ne može svako, ali se to dogodilo i reakcija Alcaraza nakon poraza sve govori.

Španac je ovaj poraz opisao na jedinstven način i vidi se da mu nije lako.

„Bila je to borba protiv sebe, sa mislima tokom meča. U tenisu igrate protiv nekog ko želi isto što i ti, da pobijedi, i morate biti mirni koliko možete kako bi bili bolji i probali da uradite dobre stvari. Danas sam igrao protiv rivala i protiv sebe, svog uma. Mnogo emocija nisam uspijevao da kontrolišem. U nekim poenima sam bio dobar, onda sam neke gubio i padao. To je bio rolerkoster u mom umu. Ne mogu da budem takav ako želim da razmišljam o velikim stvarima, moram da ih popravim. Moram da naučim to.

Nekoliko mečeva sam se osjećao tako. Poslije svakog takvog meča, govorio sam isto. Treba da se nauči iz toga. Moram da razmislim. Upravo je u tome problem, što sjedim ovdje poslije mečeva u kojima sam se osjećao tako, da ne mogu da se nosim sa tim, da nisam mogao da promijenim meč… Tako da moram da razmislim o tome“, rekao je Alcaraz.

Da li je poraz od Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama uticao na ovakav rezultat na US Openu.

„Nisam razmišljao o tome mnogo. To što sam bio blizu zlatne medalje bilo je teško na momente, sat i 50 minuta poslije meča, ali kada shvatim šta sam postigao, to je bila srebrna medalja, sjajno dostignuće. Bio sam ponosan na to. Tako da ću reći da to uopšte nije uticalo na mene“, završio je Španac.

Šta poraz Alcaraza znači za Novaka Đokovića?

Prema trenutnom stanju, Alcaraz se još uvijek nalazi na 3. poziciji, iza koje je Novak Đokovića na 4. mjestu sa 5.560 bodova.

Na drugom mjestu je Alexander Zverev sa 6.775, dok je ubjedljivo prvi Jannik Sinner sa 9.280 bodova.

Ipak, ovakva slika može da se promijeni do kraja turnira i Novak nema razloga za brigu.

Novaku bi finale US Opena bilo dovoljno da se vrati na treće mjesto, dok bi mu odbrana trofeja možda i obezbijedila ostanak na drugoj poziciji kao i prije početka posljednjeg grand slama u sezoni.

Đoković bi na tom putu morao i da pobijedi Zvereva, potencijalno u polufinalu, ali svako ranije ispadanje Nijemca bilo bi još bolje za Novaka.

Foto: Printscreen

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!