Drama u zraku: Avionu nakon uzlijetanja otpao točak težak stotinjak kg (VIDEO)

Svijet 13. okt 202209:23 1 komentar
Screesnhot

Nedugo nakon polijetanja teretnog mlažnjaka teškog 180 tona jedan od točkova je otpao. Brazilski zrakoplovni blog Aeroin zabilježio je trenutak pada kotača teškog stotinjak kilograma na tlo.

Riječ je o teretnom mlažnjaku Boeing Dreamlifter, najdužem teretnom avionu na svijetu. Unatoč kvaru, avion je sigurno sletio u SAD.

Olabavljeni točak pao je natrag na zemlju s tragom dima iza sebe nedugo nakon uzlijetanja iz zračne luke Taranto u Italiji.

Guma točka promjera više od metra vrtila se niz asfalt dok se avion nastavio dizati u zrak. Kotač je kasnije pronađen u obližnjem vinogradu izvan granica zračne luke.

Letom u utorak je upravljala američka teretna zračna kompanija Atlas Air, a avion je letio za Charleston u Južnoj Karolini. Bio je kodiran kao let Atlas Aira N718BA.

Najavljena istraga

“Teretni let Dreamliftera kojim upravlja Atlas Air sigurno je sletio u međunarodnu zračnu luku Charleston, nakon što je izgubio kotač sa svog stajnog trapa pri polijetanju iz zračne luke Taranto-Grottaglie u Italiji”, priopćeno je iz Boeinga.

Najavljuju istragu ovog incidenta.

U avionu se nalazio trup putničkog Boeinga 787, javljaju talijanski mediji.

Ogromni 747-400 Dreamlifter dizajniran je za prijevoz dijelova i velikih tereta između Italije, Japana i SAD-a, a korišten je i za transport medicinskih potrepština tijekom pandemije COVID-a.

Istražitelji Nacionalne agencije za sigurnost leta (ANSV) otvorili su službenu istragu ovog incidenta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare