Izraelska vojska bombardovala kamp Shati, broj ubijenih Palestinaca od početka rata premašio 37.500 (VIDEO)

Svijet 22. jun 202413:49 0 komentara
REUTERS/Ayman Al Hassi

Izraelska vojska bombardovala je izbjeglički kamp Shati. Kako javljaju lokalni mediji, bombe su bačene iz borbenih aviona.

Kako piše Al Jazeera, vojska je ciljala stambena područja. Ovo je područje gdje je Palestincima sa sjevera rečno da odu, nakon napada na Jabalia kamp i Beit Lahiyu.

Veliki broj zgrada je uništen, a spasilačke službe pokušavaju doći do preživjelih ispod ruševina. Povrijeđene prebacuju u bolnicu Al-Aqsa, a broj poginulih raste.

Izrael nastavlja napadati ova područja uprkos tome što su izjavili kako su uspotavili kontroli nad sjevernim dijelom Gaze.

Prema posljednjim podacima ubijeno je najmanje 42 Palestinaca u napadu na Shati i Tuffah.

Tokom jučerašnjeg dana izveden je napad u izbjegličkom kampu Muwasi kod Rafaha, zonu koju je izraelska vojska također označila kao sigurnu. Hiljade ljudi je ponovo izbjeglo.

Kako javlja Anadolija, iz palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi saopćeno je kako je izraelska vojska izvela šest masakara u raznim dijelovima Gaze u posljednja 24 sata u kojima je, tvrde, ubijeno 120 Palestinaca, a ranjeno 258.

Ministarstvo zdravlja Gaze danas je saopćilo da je u izraelskoj vojnoj ofanzivi u tom području od 7. oktobra do sada ubijeno najmanje 37.551, a ranjeno oko 85.911 Palestinaca.

Ukupno 101 je ubijeno, a 169 ranjeno u posljednja 24 sata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!