Kraljičin lijes krenuo prema Windsoru, hiljade okupljenih bacaju cvijeće

Svijet 19. sep 202216:37 0 komentara
Reuters

Krenula je nova procesija s lijesom kraljice predvođena pripadnicima Kraljevske konjice. Procesija će na putu prema Windsoru proći put od pet kilometara.

Kraljevska obitelj će se pridružiti procesiji prema kapeli sv. Jurja. Ondje će na misi biti 800 ljudi, uključujući i članove osoblja kraljice Elizabete II.

Uz zvuk zvona, svaki minutu može se čuti i pucanj iz pištolja kojim se označava kraljičin dolazak. Kraljica je krenula prema svom posljedenjem počivalištu, piše BBC.

Kraljičin sprovod završit će obiteljskom misom kasnije danas u dvorcu Windsor.

Utvrdu je neprekidno naseljavalo 40 monarha tijekom gotovo 1.000 godina i imala je poseban značaj za pokojnu kraljicu tijekom njezina života.

Kao tinejdžerica, tadašnja princeza Elizabeta poslana je u dvorac tijekom Drugog svjetskog rata dok se London suočavao s prijetnjom bombardiranja.

Kad je 1992. izbio požar, kraljica, poznata po svom stoicizmu, viđena je vrlo emotivna dok je bespomoćno promatrala plamen.

Kraljica je koristila ovu ogromnu rezidenciju za ugošćavanje prekomorskih monarha i šefova država tijekom svoje duge vladavine.

Nedavno je zbog pandemije koronavirusa ovaj dvorac učinila i svojim stalnim domom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!