Najmanje osam rudara stradalo u eksploziji u rudniku u Kolumbiji

Svijet 25. aug 202107:19 0 komentara
Schneyder MENDOZA / AFP

Najmanje osam rudara poginulo je u eksploziji u rudniku u pokrajini Boyoca u središnjem dijelu Kolumbije, objavilo je u utorak ministarstvo rudarstva.

Eksplozija u Topagi, oko 220 kilometara sjeveroistočno od Bogote, zahvatila je 13 rudara, objavilo je ministarstvo na Twitteru, dodavši da spasilačke službe pokušavaju doći do stradalih.

Izvučena su tijela četvorice stradalih rudara, spasioci trenutno pokušavaju izvući još četiri tijela, za četvoricom se još traga, a jedan je rudar ozlijeđen, navodi ministarstvo.

Neki su pak mediji izvijestili da je eksplozija zahvatila 14 rudara dok je ured za krizno upravljanje pokrajine Boyoca u prvom priopćenju naveo da ih je bilo 10.

Kolumbijska civilna zaštita objavila je da pak da je 12 rudara zarobljeno pod zemljom, dodavši da je jedan izvučen na površinu neozlijeđen i da su nađena četiri tijela.

Teške nesreće nisu rijetkost u kolumbijskim rudnicima velik broj kojih ima tek oskudne mjere zaštite, a veliki je problem u Latinskoj Americi i ilegalno rudarenje.

Kolumbijske vlasti nisu naznačile da je rudnik u kojem se dogodila nesreća ilegalan, primjećuje agencija dpa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad