Par iz Gaze nakon vjenčanja započeo zajednički život u automobilu (FOTO)

Svijet 25. feb 202409:22 0 komentara
Anadolija (AA)

Ibrahim i Narmin Abed, koji su bili primorani napustiti domove i skloniti se u školu UNRWA, vjenčali su se u gradu Deir Al-Balahu u Pojasu Gaze, uprkos napadima za genocid optuženog Izraela na ovo područje, javlja Anadolija.

Poslije ceremonije i skromne proslave vjenčanja par se suočio s izazovom osiguravanja odgovarajućeg smještaja, pa je donio odluku da se nastani u automobilu Ibrahimovog oca.

Mlada Narmin otkrila je izazove sa kojima su se susreli prilikom planiranja vjenčanja u burnim okolnostima.

Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)

Ispričala je da su vjenčaje planirali za mjesec dana, ali se to odužilo na šest, a zatim i na devet mjeseci, jer nisu imali adekvatne okolnosti zbog izraelskih napada.

Istakla je da je željela veliku proslavu, ali to nije bilo moguće zbog rata i finansijskih ograničenja koja je nametnuo.

“Htjela sam da vjenčanje bude veliko i elegantno, ali nema novca, takva nam je sudbina“, kazala je Narmin i dodala da će živjeti u automobilu jer šatori koštaju mnogo.

Od početka vojne ofanzive za genocid optuženog Izraela na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno je 29.606 Palestinaca.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!