Westminster zatvorio vrata, 10.000 policajaca osigurava sprovod Elizabete II

Svijet 19. sep 202210:38 0 komentara
REUTERS/Andrew Boyers

Dvije tisuće gostiju, uključujući nekoliko stotina predsjednika, poglavara i monarha, nazočit će u ponedjeljak državnom ispraćaju kraljice Elizabete II. u Westminsterskoj opatiji u Londonu. Pokopana će biti navečer u kapeli svetog Jurja pokraj dvorca Windsor.

Državni pogreb kraljice Elizabete, jedan od najvećih logističkih izazova u britanskoj povijesti, održat će se u Westminsterskoj opatiji, a među 2000 gostiju su, između ostalih, japanski car Naruhito, francuski predsjednik Emmanuel Macron, američki predsjednik Joe Biden. Ondje će biti i hrvatski predsjednik Zoran Milanović sa suprugom.

Pogreb će osiguravati više od 10.000 policajaca iz cijelog Ujedinjenog Kraljevstva jer se uzduž pogrebne povorke očekuje rekordan broj ljudi. Zemlja će u ponedjeljak gotovo stati. Trgovine, uredi, restorani bit će zatvoreni. Ispraćaj će se moći gledati u stotinjak kina i u parkovima na velikim monitorima.

Poslijepodne lijes kraljice Elizabete II. bit će odvezen u dvorac Windsor gdje će navečer biti pokopana u najužem krugu obitelji.

Sva javna mjesta na kojima građani mogu pratiti pogrebnu povorku su popunjena, izvijestile su londonske vlasti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!