Koji je razlog Novakovog otkaza Goranu Ivaniševiću? Na ljeto će probati do jedinog trofeja koji mu nedostaje

Sport 27. mar 202415:40 0 komentara
Novak Đokovic (Susan Mullane-USA TODAY Sports via Reuters)

Današnja najveća teniska vijest svakako je ta da su Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli suradnju koja je trajala gotovo pet godina te je bila vrlo uspješna.

Splićanin je Đokovića zadržao u samom vrhu, unatoč tome što mu godine ne idu u prilog, a zanimljivo je bilo kako su dva temperamentna karaktera zapravo jako dobro djelovala zajedno. Tijekom tog razdoblja Đoković je osvojio 12 Grand Slam titula.

Tri ovogodišnja turnira, tri poraza
No Đoković se nakon ispadanja u Indian Wellsu te preskakanja Miamija u Srbiju vratio bez Ivaniševića, a potom mu se javno na Instagramu i zahvalio, što je bio znak da je suradnja gotova. To su dogovorili prije nekoliko dana dok su bili zajedno u Americi.

Naravno, najviše se nagađa o razlozima zbog kojih je po mnogima najbolji tenisač u povijesti napravio taj potez. Posebno u trenucima kad slijedi glavni dio sezone.

Đoković je ove sezone nastupio na tri turnira. U Perthu ga je Alex De Minaur savladao u četvrtfinalu, na Australian Openu pao je od Sinnera u polufinalu, dok je početkom mjeseca doživio katastrofu u drugom kolu Indian Wellsa, kad ga je savladao Luca Nardi, tenisač u tom trenutku plasiran ispod najboljih sto igrača.

U Parizu dolazi posljednja šansa

Ne bi takva kriza vjerojatno navela Đokovića na drastične poteze da ispred sebe nema posljednju priliku da ostvari rezultat koji sanja i zapravo osvoji jedini trofej koji mu u karijeri nedostaje.

Radi se o Olimpijskim igrama u Parizu i zlatu o kojem razmišlja tri godine, otkako je u Tokiju neočekivano posrnuo u polufinalu od Alexandra Zvereva, a onda je poražen i u meču za broncu.

Turnir koji će se igrati na terenima Roland Garrosa vjerojatno mu je najvažniji u karijeri i nije čudno što je Novak odabrao sve uložiti u to. Kako javljaju informirani srpski mediji, upravo zbog toga odlučio je povući nekoliko drastičnih poteza.

Trebat će mu trener koji će donijeti nešto novo

Poznato je da Ivanišević tijekom karijere nije ostvarivao dobre rezultate na zemlji te kako je to njemu bila najslabija podloga. Isto tako, u Novakovoj igri najviše je pozitivno djelovao na servis i ofenzivno kretanje, što su na zemlji zapravo najmanje izražene karakteristike.

Đoković će tako u svoj tim gotovo sigurno dovesti nekog specijalista za zemlju, duge poene i obrambenu igru, posebno na taktičkom planu. Sve s ciljem da za najvažnije mečeve u Parizu bude maksimalno spreman, posebno ako se tamo pojavi Rafael Nadal u imalo dobrom izdanju.

Naravno, činjenica da nije osvojio tri ovogodišnja turnira vjerojatno je djelovala na odluku, no ona sigurno ne bi bila takva da turnir u Parizu nije tako blizu. Cijeli je Novakov fokus na njemu, i to toliko da mnogi vjeruju da bi se u slučaju zlata mogao umiroviti.

Goran ga uostalom vjerojatno više nema čemu naučiti, no bilo bi lijepo da ipak bude uz Novaka ako  ostvari taj jedini rezultat koji mu nedostaje piše GOL.hr

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!