Jednomjesečni pritvor Spahoviću i Adroviću

Vijesti 17. jun 201611:44 > 11:53
Source.ba

Kantonalni sud Sarajevo (KSS) prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužiteljstva i odredilo jednomjesečni pritvor Izedinu Spahoviću i Amaru Adroviću, koji su uhapšeni u utorak u sklopu operativne akcije „Blic“, potvrđeno je u KSS-u.

Pritvor u ovom slučaju u skladu s rješenjem Suda može trajati do 14. jula, a određen je radi bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uništiti dokaze, odnosno ponoviti krivično djelo.

Spahovića i Adrovića su po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, uhapsili pripadnici Federalne uprave policije, a oni se zajedno sa osumnjičenim Tomislavom Spahovićem terete za krivična djela – udruživanje radi činjenja krivičnih djela, iznuda i sprečavanje dokazivanja.

Kantonalno tužiteljstvo tereti Izedina Spahovića i za krivično djelo sprečavanje dokazivanja i to na način da je Spahović ometao istragu u krivičnom djelu ubistva za koje je osumnjičen Tomislav Spahović, tako što je utjecao na svjedoke u ovom krivičnom predmetu.

Spahović i Adrović su osumnjičeni i za krivično djelo – iznuda, na način da su zajedno sa Tomislavom Spahovićem, ranije uz ozbiljne prijetnje po život i imovinu, iznudili oko 1.000.000 KM od oštećenog E. S. iz Gradačca.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.