Vasić za N1 o policiji u selu Luke: Radi se o vježbama

Vijesti 21. jun 201611:58 > 12:25
N1

Gojko Vasić, direktor policije Republike Srpske za N1 je potvrdio da vježbe nadomak sela Luke kod Srebrenice izvodi policija MUP-a RS, te da su u skladu sa standardnim planovima ove institucije.

“Prema planovima imamo vježbe na terenu, koje se odvijaju dva-tri dana. Imali smo ih do sada u Hercegovini, Krajini i sada smo na području Rogatice”, izjavio je Vasić za N1.

“Specijalna policija mora imati određeni broj dana vježbi na brdskim područjima. S jedne strane je upoznavanje terena, s druge strane je održavanje fizičke kondicije kod naših uposlenika”, kazao je direktor policije RS.

Kazao je da nema razloga za zabrinutost, ali i dodao: “Dobro je da ljudi intervenišu kada vide da se nešto dešava, da se ne bi desilo da se pojavi neko ko nije pripadnik vojnih ili policijskih snaga. Naši pripadnici, specijalci MUP-a FBiH ili zajedničkih institucija – samo to treba znati”, dodao je.

Što se samih vježbi tiče, Vasić je kazao da su tu uključene razne vrste marševa, vježbi – obuka koje traju po 15-20 dana.

“To imamo u školi za kadete i studente. Najviše toga ima za pripadnike specijalne jedinice jer moraju imati fizičku kondiciju na određenom nivou”, kazao je Gojko Vasić u razgovoru za N1.

Ranije, Enver Duraković mještanin sela je za N1 kazao da su osobe u službenim odijelima i dugim cijevima prepriječile put i da se nije moglo proći.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmreža Twitter | Facebook.