Nesad Djedović ubio dvoje djece, danas nastavak istrage

Vijesti 29. sep 201607:17 > 07:19
FENA / Arhiv

U zaseoku Repuševac kod Lipnice, općina Tuzla, oko 19:30 sati dogodila se velika tragedija u kojoj je otac Nesad Djedović (40) lišio života dvoje maloljetne djece, a zatim pokušao izvršiti samoubistvo.

Policija je na mjestu nesreće mrtvu pronašla dvanaestogodišnju djevojčicu M.D, dok je petoipogodišnji sin A.D. usljed teških povreda preminuo na putu do bolnice.

Za sada se nagađa o uzrocima tragedije, a, prema nezvaničnim informacijama, otac je na djecu pucao iz pištolja u vlastitom automobilu.

Glasnogovornik MUP-a TK Izudin Šarić sinoć je za N1 potvrdio da se desila tragedija.

Vinovnik nesreće pokušao je izvršiti samoubistvo, ali je preživio i ljekari se i danas bore za njegov život, rekao je jutros Šarić za N1.

Sinoć je na uviđaj izašao dežurni kantonalni tužilac i inspektori krimi policije, a danas će se nastaviti istražne radnje kako bi se utvrdili razlozi ubistva“, kazao je jutros Šarić za N1.

Istakao je da je otac smješten u Kliniku za anesteziologiju i reanimaciju i da je i dalje u teškom zdravstvenom stanju.

Dežurni tužilac je izdao naredbe za obdukciju tijela preminule djece.

Prema nezvaničnim informacija, supruga počinitelja ubistva nedavno je otišla u Njemačku, a djecu je ostavila s mužem s kojim nije živjela u slozi, što je mogući uzrok velike porodične tragedije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.