Koliko glasova su osvojili pjevači, glumci, sportisti…

Vijesti 17. okt 201614:11 > 14:16
N1

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je danas konačne rezultate lokalnih izbora održanih prije nešto više od dvije sedmice.

Mnogo neizvjesnosti nije bilo jer su preliminarni rezultati objavljeni ranije. Danas objavljeni brojevi nisu mnogo promijenili stanje na konačnoj listi, mada se polako mogu donositi zaključci o izbornim (ne)uspjesima kandidata i stranaka.

Zanimljivo je na listama pogledati konačne rezultate bosanskohercegovačkih izbora pored imena pjevača, sportista, glumaca, slikara… Tako je muzičar Jasmin Fazlić, poznatiji kao Jala Brat, kao kandidat Stranke demokratske akcije za Općinsko vijeće Vogošća osvojio ukupno 535 glasova i neće imati ”svoju stolicu” u Vijeću.

Slikar Memo Haljevac je imao više razloga za radost jer je kao kandidat Saveza za bolju budućnost za Općinsko vijeće Centar osvojio dovoljan broj glasova (503).

MMA borac i ugostitelj Denis Stojnić i njegov brat Dado Stojnić, osigurali su svoja mjesta u Općinskom vijeću Stari Grad kao kandidati Demokratske fronte. Poznati borac osvojio je 445 glasova dok je njegov brat imao 418 glasova.

Na Ilidži je mnogo uspjeha imao K1 borac Dževad Poturak. On je osvojio 471 glas i ”sjedit će” u Općinskom vijeću ove općine.

Pjesnik Benjamin Isović je kao kandidat Socijaldemokratske partije u Općini Centar ostvario dobar rezultat pa će s osvojenih 664 glasa imati svoje mjesto u Vijeću dok je njegov prezimenjak, scenarista Feđa Isović s osvojenih 398 glasova, ispao iz trke za Vijeće ove sarajevske općine.

Podsjećamo, konačne rezultate izbora možete pogledati na  OVOM  linku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.