Zavirite u imovinski karton Damira Hadžića

Vijesti 30. nov 201612:18 > 12:26
N1

Kako je N1 ekskluzivno objavio, danas je u Sarajevu uhapšen Damir Hadžić, bivši načelnik Općine Novi Grad i državni ministar komunikacija i saobraćaja.

 Po naredbama Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i Obavještajno-bezbjednosne agencije danas su nastavljene aktivnosti u predmetu „Blok”.

U toku su pretresi objekata na tri lokacije i uhapšene su dvije osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba procjene i krivičnim djelom pomaganje.

Ko je ustvari Damir Hadžić? Rođen je 1976. u Sarajevu, a član je Socijaldemokratske partije (SDP) od 1996. godine. Kako se navodi u bazi Centra za istraživačko novinarstvo, Hadžić u Sarajevu, prema imovinskom kartonu ima stan od 96 kvadrata i zemljište sa šumom i voćnjakom u Faletićima. Osim toga prijavio je da ima vikendicu vrijednu 80.000 KM i kredit od skoro 73.000 KM, koji treba izmiriti do 2019. godine.

Kompletan imovinski karton danas uhapšenog Hadžića pogledajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.