Branitelj Alije Delimustafića: Nismo razgovarali

Vijesti 23. dec 201611:42 > 11:44
N1

Senad Pizović, pravni zastupnik Alije Delimustafića, ispričao je danas za N1 da se sa svojim klijentom nije čuo i da sve što zna o njegovom statusu u Hrvatskoj - zna iz medija.

 ”Ja sam njegov branitelj ovdje u Bosni i Hercegovini, a nemam nikakve ovlasti da ga zastupam u Hrvatskoj. Nemam nikakav kontakt s njim, nismo komunicirali, pročitao sam u novinama da je u ekstradicijskom pritvoru. Kad ponovo bude ovdje, ja ću nastaviti raditi”, rekao je Senad Pizović za N1.

Delimustafić je uhapšen u srijedi u Hrvatskoj nakon što je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji s Interpolom raspisalo internu i međunarodnu potjernicu.

Uhapšeni u akciji Pravda osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

Treba reći da je Sudsko vijeće koje je donijelo današnju Odluku zasijedalo u drukčijem sastavu od onog koje je prije desetak dana donijelo Odluku o puštanju iz pritvora osumnjičene četvorke. Sudsko vijeće koje je donijelo Odluku o njihovom puštanju na slobodu činili su Muhidin Hajdarević, Adisa Zahiragić i Braco Stupar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.