Zavirite u imovinski karton Abdulaha Skake

Vijesti 08. mar 201708:56 > 08:56
N1

Centar za istraživačko novinarstvo objavio je imovinski karton gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaka, informacije o njegovim prihodima, nekretninama i privatnom biznisu.

Kako navodi CIN, gradonačelnik Sarajeva je rođen 1983. godine u Sarajevu. Oženjen je sa Majdom sa kojom ima sina Uzeira i kćerku Jasminu. U Sarajevu je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je 2011. godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i na istom fakultetu je i magistrirao pet godina poslije. Student je treće godine na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu na Odsjeku za politologiju.

Član je Stranke demokratske akcije (SDA), a od 2013. godine i predsjednik Općinskog odbora SDA Stari Grad Sarajevo. Član je Kantonalnog i Glavnog odbora Sranke. Kaže da ne zna kada je formalno upisan, ali da je čitav život povezan sa SDA.

Tokom studiranja Skaka je osnovao samostalni obrt Sky Media, agenciju koja se bavi promocijom, reklamom i propagandom. Na lokalnim izborima 2012. godine kandidovao se za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, ali nije osvojio dovoljan broj glasova. Tri godine kasnije je izabran za zamjenika gradonačelnika Sarajeva. Nakon što je preuzeo ovu funkciju, privatni posao je prepustio bratu Halidu.

Na posljednjim lokalnim izborima izabran je u Općinsko vijeće Stari Grad, a u februaru 2017. godine je imenovan za gradonačelnika Sarajeva.

Skaka kaže da živi u porodičnoj kući koja je u vlasništvu njegove majke. On ima kuću i zemljište u Trnovu čiju vrijednost procjenjuje na 35.000 KM. “Meni politika privatno nizašta ne znači. Ja sam, mislim, prekapacitiran da privatno mogu jako lijepo živjeti bez ikakve politike”, kaže Skaka.

Kompletan imovinski karton Abdulaha Skake potražite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.