Nepoznato kako je povrede zadobio bivši premijer RS-a

Vijesti 08. apr 201715:25 > 15:29
N1

Povrede, zbog kojih je bivši premijer Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić (1968.) primljen u banjalučku bolnicu, nisu nastupile izvršenjem krivičnog djela, potvrdila je glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović.

Nakon informacija da je Džombić s teškim povrednama glave primljen u bolnicu, policija je preduzela operativne i istražne radnje, a obavljeni su i razgovori sa svjedocima.

Utvrđeno je da u ovom slučaju nema krivičnog djela, navode iz policije.

Zasad nije poznato kako je zadobio povrede.

Džombić je protekle noći, oko 02.35 sati, vozilom Službe hitne pomoći dovezen u Univerzitetski klinički centar RS (UKC RS) u Banjoj Luci i hospitaliziran u Klinici za anesteziju i intenzivno lijčenje.

Prema riječima dežurnog lekara u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje Voje Vujanovića i glavnog dežurnog lekara na hirurgiji danas Vladimira Kekovića, pacijent A. Dž. je primljen s dominantnim povredama glave i lica.

Odmah po prijemu je zbrinut i urađena je sva dijagnostika, naveli su iz UKC-a.

Džombićevo zdravstveno stanje je trenutno stabilno i svjestan je, a ostaje i dalje hospitalizovan kako bi se nastavilo sa dijagnostičkim i terapijskim procedurama.

Aleksandar Džombić je bio predsjednik Vlade RS-a od 2010. do 2013.godine, kada je na tu poziciju izabrana sadašnja premijerka Željka Cvijanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.