Kajan: Političari i nesreću koriste u predizborne svrhe

Vijesti 21. maj 201709:09 > 09:21
N1

Sanel Kajan, novinar Al Jazeere Balkans, bio je gost emisije Tačka na 7 koju uređuje i vodi Suzana Stambol.

On je komentirao tešku avionsku tragediju u Mostaru, a u kojoj je protekle sedmice stradalo pet ljudi. Kajan je konstatovao da je tužno što samo ovakvi događaji ujedinjuju Mostarce.

”Tužno je što samo tuga može ujediniti Mostar. Čitao sam čak i komentare na društvenim mrežama nakon tragedije, niko nije spominjao imena i koje su ljudi vjere. Političari žele iskoristiti i ovakvu situaciju da uberu političke poene, to je ono što je tragično u ovoj priči”, rekao je Kajan i dodao:

”Obično kažu da je nesretna okolnost. Meni je nevjerovatno da je pet godina od nesreće u Banjaluci. Šta su uradili u pet godina? U Mostaru je bila i Gordana Tadić, ali strah me da se to nekako ne gurne pod tepih. Moramo prozivati one čiji je posao da istragu dovedu do kraja”, naglasio je gost N1 televizije.

Ovaj događaj komentirao je i Vladimir Šušak, novinar BHT-a. On je rekao da je nakon ovakvih događaja uloga novinara važna.

”Mislim da novinari moraju postaviti pitanje o odgovornosti onih koji provode procedure na aerodromima. Kod ovih istraga, pretpostavljam da su istrage skupe. Ako nemamo sposobne ljude u ovoj državi, možemo tražiti pomoć iz zemalja koje imaju takve službe. Nijedna istraga nije skupa koliko je skup ljudski život”, kazao je on.

Tačka na 7 je na programu u nedjelju, 21. maja 2017. u 9 i 17 časova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.