'Neka Kurz da pare, ja ću dovesti 20.000 žena da se pokriju'

Vijesti 20. sep 201714:43 > 20:44
N1

U posljednje vrijeme Bosna i Hercegovina ima bolje odnose sa Srbijom nego sa Hrvatskom. Tome su najviše kumovale izjave predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koja često ne propusti priliku govoriti o unutrašnjim pitanjima BiH i radikaliziranim muslimanima.

Gostujući u emisiji Pressing na N1 televiziji nezavisni političar i tekstopisac Fahrudin Pecikoza je kazao da su glavni krivci za lošije odnose BiH i Hrvatske predsjednica i premijer Republike Hrvatske.

To je trenutna hrvatska politika jer pokušavaju sve svoje probleme prebaciti u BiH. To je zbog Kolinde i Plenkovića kojima se desio Agrokor. Pogoršavaju se odnosi s BiH u momentu kada Agrokor propada. Oni su tada počeli pričati o BiH, a kuća im gori“, smatra Pecikoza.

Njemačka kritikovala stavove Kolinde Grabar Kitarović o BiH i njenu podršku novom ustrojstvu koje bi uključivalo treći entitet. Kolinda Grabar Kitarović je iznijela žestoke optužbe na račun BIH u smislu radikalizacije muslimana i radikalnog islama. Nedavno je ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz izjavio da se ženama u BiH plaća da budu pokrivene, a predsjednik Češke Republike Zeman kazao da je BiH potencijalno leglo terorista.

Meni je to smiješno. Imamo izjavu Kitarović i Kurza, a još nam fali Mile Kitić pa da zaključimo kompletnu priču“, našalio se Pecikoza.

Uskoro se očekuje i “Deklaracija o očuvanju srpske nacije” koja bi mogla uzburkati strasti.

To su predizborne priče, kao i Bakirova tužba. To su trikovi kojima samo njima godi. Dodik od Bakira brani Srbe, a Bakir Bošnjake od Dodika. Nemojte nas više braniti, niko nas ne dira“, mišljenja je gost Pressinga.

On smatra da su neozbiljne zemlje kada izaberu takve ljude da ih vode.

Hrvatska gori, Agrokor je 12 milijardi dužan, narod se iseljava, imaju hronični nedostatak radne snage. A Kolinda Grabar Kitarović gleda u BiH i izmišlja neke kampove. To je čist alaž i treba je tužiti jer nam je nanijela moralnu i materijalnu štetu“, smatra Pecikoza.

Tvorac brojnih muzičkih hitova prokomentarisao je i izjavu austrijskog ministra Kurza.

Da se u Sarajevu to plaća, pa ne bi mogao vidjeti minjak. Ja ću mu dovesti 20.000 ljudi koji će se pokriti, pa možda i frajera, a neka on da pare. Bule i vehabije bi viđali u kladionicama. Neka donese pare, a ja ću mu dovesti 15.000 žena odmah. To je rješenje i za ona Bakirova radnih mjesta – novo radno mjesto vehabija za 500-600 KM. To će dići i ekonomiju BiH.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.