Uhapšen kradljivac koji je harao Zenicom

Vijesti 29. sep 201715:15 > 15:18
MUP ZDK/Ilustracija

Policijski službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona uhapsili su mladića inicijala I. E. (1996) iz Zenice koji se sumnjiči da je u proteklom periodu na području Zenice otuđio tri putnička motorna vozila.

Ovaj 22-godišnjak je od 11. do 26. septembra 2017. godine urkao tri automobila i to putničko motorno vozilo “GOLF II”, vlasništvo osobe D. A., iz Zenice, koje je otuđeno u toku noći 11/12.09.2017. godine, u ulici Londža broj 90, putničko motorno vozilo “GOLF II”, vlasništvo osobe I.S., iz Zenice, koje je otuđeno u toku noći 20/21.09.2017. godine, u ulici Mejdandžik i putničko motorno vozilo “ALFA ROMEO”, vlasništvo M. A. iz Zenice, koje je otuđeno u toku noći 25/26.09.2017. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića.

Nakon hapšenja, mladić je zadržan u službenim prostorijama, gdje je završena kriminalistička obrada i gdje je ispitano na okolnosti izvršenja krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Daljnjom kriminalističkom obradom je utvrđeno da je navedena osoba izvršila još tri teške krađe u Zenici, kada je u dva slučaja iz putničkih motornih vozila otuđivala predmete, a u jednom slučaju se radilo o teškoj krađi u ugostiteljski objekat.

Nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza, uhapšena osoba je u toku jučerašnjeg dana predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog sumnje da je počinilo navedena krivična djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.