Na granici između BiH i Crne Gore otkriveno pet imigranata

Vijesti 15. okt 201712:47 > 12:50
N1

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ i Granične policije BiH otkrili su na graničnom prelazu Deleuša, između BiH i Crne Gore, pet imigranata koji su bili sakriveni u kamionu.

Migranti su otkriveni juče oko 17.00 časova, a kamion u kojem su bili sakriveni imigranti imao je krajnje odredište u Njemačkoj, a BiH je trebalo da bude samo tranzitna zemlja.

Nakon što je vozač kamiona crnogorskih registarskih oznaka primijetio nešto sumnjivo dok se vozilo nalazilo u međuprostoru između Crne Gore i BiH, pozvao je pripadnike Granične policije BiH, saopšteno je iz UIO BiH.

Pregledavši vozilo izvana službenici Granične policije su otkrili trojicu imigranata koji su bili sakriveni u prostoru za palete. Nakon toga, pozvani su i službenici Uprave za indirektno oporezivanje, koji su trebali skinuti carinsku plombu kako bi se ušlo u unutrašnjost kamiona.

Pregledom cjelokupne unutrašnjosti kamiona otkrivena su još dvojica imigranata koja su bila sakrivena među polugama kovanog čelika koje je kamion prevozio.

Kod imigranata je pregledom otkrivena selotejp traka, pa se detaljnim pregledom kamiona utvrdilo da su imigranti na vrhu kamiona izbušili ceradu, te su se kroz tu rupu uvukli u kamion.

Kasno sinoć petorica imigranata privedena su u prostorije Granične policije BiH u Trebinju, a prema prvim informacijama sa terena radi se o licima iz Libije i Maroka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.